Porminus Kft.

Aljzattisztítás

Padozat (padló, járófelület) tisztítása, takarítása

Telefon: +36(20)958-8014

Aljzattisztítás

Padozat alatt épületek beltéri helyiségeinek padlóját, kültéri részeihez szervesen csatolt járófelületet értünk, amely földdel, kővel, betonnal, más építőanyaggal, fával, szőnyeggel, esetleg bőrrel vagy más anyaggal kerül burkolásra.

A padozat nem szolgál közúti közlekedésre, mindig valamilyen építmény belterében található vagy az építményhez szervesen csatlakozó külső terület, pl. kültéri parkoló, díszkert, terasz, stb. járófelületeinek burkolataként értelmezendő.

A padozat tisztasági karbantartása állandó takarítást követel meg, amely tisztítástechnológiailag függ a burkolat anyagától, gyakorisága pedig függ a helyiség vagy szabadtér funkciójától és a használat fokától (pl. lakások, irodák, kereskedelmi terek, üzemcsarnokok, egészségügyi létesítmények padozatának tisztán tartása más és más tisztítási eljárást és gyakoriságot igényel).

A burkolatok anyaga szerint megkülönböztetünk:

Ezeket a változatos, természetes és mesterséges anyagokból készült burkolatokat megfelelő gyakorisággal és eljárással tisztítani és ápolni szükséges!

Ezen burkolattípusok előfordulása sok területen lehetséges; ipari területeken (gyárak, üzemek, irodák), szociális és kulturális intézmények, közintézmények (aulák, folyosók, tantermek, műtők, mellékhelyiségek, éttermek), garázsok (szabadtéri, terem és mélygarázsok), lakóparkok kül- és beltereiben egyaránt.

A tisztítási, takarítási eljárásokról és azok gyakoriságáról elmondható, hogy ezen felületek nagy része vízzáró felületként vehető számításba vagy védőréteggel ellátott víztaszító bevonattal rendelkeznek. Természetesen más típusú tisztítási eljárást alkalmazunk a szőnyegpadlók és a nem rögzített szőnyegek esetében.

A vízzáró felületként funkcionáló padozatokat változatos gépparkkal tisztítjuk és takarítjuk. A megtisztítandó terület nagyságától, továbbá a felület szennyezettségétől függően választhatunk egytárcsás súrológépet, kísérős súrológépet vagy nagy sebességű gépet (fényezéshez, polírozáshoz). Felülős súrológépet akkor használunk, ha a terület nagysága igényli és tagoltsága lehetővé teszi azt.

A padolók, járófelületek tisztításához különböző típusú és fajtájú tisztítókorongokat alkalmazunk. Ilyen például a szivacs, bonett korong, mikrószálas pad, továbbá a különböző színű tisztítópadok, amelyeknél a fehértől a feketéig terjedő színskálából választjuk ki a célnak megfelelőt. Meg kell említeni a kemény padlókhoz (márvány, gránit, stb.) használatos gyémántszemcsés padokat is.

Tisztítási, takarítási technológiáinkat minden esetben párosítjuk a fenntarthatósági és a környezetvédelmi követelményekből fakadó tudatos szemléletünkkel, amely alapján a legkorszerűbb, leghatékonyabb, költségtakarékos padozattisztítási eljárásokat ajánljuk tisztelt partnereink figyelmébe.