Porminus Kft.

Atkamentesítés

Poratka hatékony eltávolítása

Telefon: +36(20)958-8014

Atkamentesítés

Allergiás a háziporra, poratkára?

Mi megoldjuk problémáját!

Válassza a Porminus Kft. speciális poratkamentesitő tisztítási eljárását!

Speciális portakaölő vegyszeres tisztítási szolgáltatásunk a következőkből áll: Első lépés: Elhalt hámsejtek, megszáradt váladékok eltávolítása száraz mélytisztító eljárással RAINBOW tipusú amerikai vízbeszűrős, hengerkefés tisztítóberendezéssel.

Második lépés: Speciális poratkaölő vegyszeres oldattal történő átmosás szóró-szivó KARCHER géppel.

Az allergia nem velünk született, hanem szerzett reakció.

Az emberek legnagyobb része idejének 90%-át zárttérben tölti el. Az USA Környezetvédelmi Hivatal (Environmental Protection Agency, EPA) a beltéri levegőt az emberek egészségét veszélyezteto 5 legfenyegetőbb forrás közé sorolja.

Gondolta volna?

Nem megijeszteni akarjuk, hanem tényeket közölni és a felmerülő problémára megoldást kínálni. Ezek közül talán a legártalmasabb és legveszélyesebb az egészségünkre a poratka.

PORATKA

A házipor-atkák egészen apró, szabad szemmel nem látható, kb. 250-300 mikron nagyságú élőlények. Minden lakásban megtalálhatóak. Az apró állatka a világ leggyakoribb allergia-kiváltója. Hagyományos takarítási módszerekkel az atkákat csak minimális mértékben lehet eltávolítani!

Hol találhatóak?

A poratkák a lakásban mindenütt megtalálhatóak, matracokban, párnákban, kárpitokban, ágybetétekben, plüssállatokban. Életünk egyharmadát az ágyban töltjük el az atkák társaságában.

Mivel táplálkoznak?

A mikroszkopikus méretű ízeltlábú házipor-atka emberi és állati hámmal táplálkozik. A házipor-atka ürüléke egy erősen irritáló fehérjét tartalmaz.

Mi váltja ki az allergiát?

Az allergiát valójában nem az élő poratka, hanem annak ürüléke váltja ki. Minden nap az atka a testsúlyának 200-szorosát termeli ürülék formájában. Becslések szerint a poratka az asztmás megbetegedések 50-80%-áért felelős, de szerepet játszik az ekcéma, a szénanátha, nyálkahártya gyulladás és más allergiás megbetegedések kialakulásában is.

Mennyi található egyetlen egy ágyban?

Tízmillió poratka is élhet egyetlen ágyban. Háromhetente újabb generációt hoz létre. A poratka átlagos élettartama 6 hét.

Általános információk az atkáról:

Egy új matracban négy hónapon belül megtelepednek. A pár hónapos csecsemők fekhelye sem kivétel ez alól. Porszívózásnál az atkák 60-70 százaléka bennmarad az ágybetétekben. A közönséges porszívó munka közben az allergéneket ráadásul szétszórja a levegőben! Az atkák száma késő tavasszal, nyár végén és kora ősszel megnövekszik, mivel a lakások levegőjének nedvességtartalma a fűtés hiánya miatt ilyenkor a legnagyobb. A téli, fűtéses időszak az atkák számára kedvezőtlen, számuk ilyenkor a legalacsonyabb. A magas páratartalmú környezet és a 17-25 °C közötti hőmérséklet a legkedvezőbb számukra. -20 °C-on, ill. 55 °C felett elpusztulnak, ezért azokat a textíliákat, amelyek feltehetően atkával szennyezettek (ágynemű, függöny), legalább 60°C-os vízben kell mosni, illetve le kell fagyasztani.